Guest Appeal

On the exterior, guests are welcomed with a new arbor entrance accented with a stone base that is repeated on the stone insets on the new garage. Brick-look concrete pavers replace the stamped concrete driveway.

On the exterior, guests are welcomed with a new arbor entrance accented with a stone base that is repeated on the stone insets on the new garage. Brick-look concrete pavers replace the stamped concrete driveway.

The house before.

The house before.

Before.

Before.

After.

After.

The Story

Featured In Orlando Business Journal Homes & Estates

Making his mother feel welcomed and comfortable when she came to visit from New England was a priority for this homeowner and his wife. Intending for his mother to stay for several months at a time, the husband knew they needed to give her space and privacy. Leaving their Dommerich Estates home was not an option, since the couple love the neighborhood and school their young boys attend. The couple sought out PSG Construction to help them create a guest suite that would accommodate the husband’s mother without cramping anyone’s style.

Not wanting to compromise the family’s backyard space, PSG Construction added just 4 feet to both the front and side of the existing garage and created an ample mother-in-law suite with private entrance—-and give the family a handy drop zone and hobby room as well. By building a new garage in front of the former garage, only driveway space was compromised—a trade-off the family was happy to make.

The new space includes a private entry adjacent to the main entrance that leads to a foyer and handy drop zone, which the family uses on a daily basis. The foyer was designed with a key niche, closet and ski storage. The 9’x10’ hobby room gives the father and boys their own area for the Civil War figures they paint as a hobby. At the opposite end of the hall, the foyer leads to the roomy 16’x13’ guest room, which is large enough to accommodate a sitting area. A computer station is built into a niche at one end of the room. Space-saving sliding doors lead to a patio that makes the guest room appear more spacious. The 12’x5’ guest bath includes a jetted tub and roomy sink area. A pocket door closes the bathroom off from the main area without taking up additional space.

On the exterior, guests are welcomed with a new arbor entrance accented with a stone base that is repeated on the stone insets on the new garage. Brick-look concrete pavers replace the stamped concrete driveway.

While the addition allows visits from guests to be more pleasurable, it also was an opportune time to add important living space for a family that likes to spend time together.

PSG Construction Select Project Stories

Back to Select Projects